Egy paraćini építőipari vállalat tulajdonosa úgy döntött, 1000 euróval támogatja minden alkalmazottját, akinek gyermeke születik, mert mint mondta, ezzel szeretné ösztönözni a gyermekvállalást, a munkásainak pedig a tudtára adni, hogy számít rájuk - adta  hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Bogoljub Milenović, azután jutott erre az elhatározásra, miután látta az adatokat, mennyire alacsony Szerbiában a születések száma. A vállalkozó elmondása szerint, tisztában van azzal, hogy egy család létszámának gyarapítása szempontjából ez az összeg nem sorsdöntő, ugyanakkor egy gyermek születésekor minden segítség jól jön.

– A dolgozó fiatalok, amint lehetőségük adódik, megpróbálnak külföldre költözni. Az a célunk, hogy valamilyen módon itthon maradásra ösztönözzük őket. Támogatjuk a jó munkásokat, a fiatalokat, hiszen ők azok, akik családot alapíthatnak, és nekik anyagi segítségre van szükségük – mondta Milenović.

A cég alkalmazottai közül ezt a támogatást elsőként Milan Stoilković géplakatos kapta meg, akinek októberben született meg második gyermeke. – Nagyon meglepődtem. A munkaadóm azt mondta, hogy idéntől lesz majd ez a támogatás. Nagyon jól esett. Úgy érzem, emberként és alkalmazottként is tisztelnek, de mindenekelőtt arra jöttem rá, hogy a munkaadóm jó ember – nyilatkozta Stoilković.

A vállalat egyébként már három évtizede gyárt betonacél hálókat és más építőanyagokat. A múlt év elején ennek a vállalatnak a tulajdonosa volt Szerbiában az első vállalkozó, aki pénzzel ösztönözte alkalmazottait, hogy oltassák be magukat.