A "Stairway to Heaven" lényegében egy nagyon látványos, 3 922 fokból álló lépcső, amelyet az amerikai haditengerészet épített 1942-ben, néhány hónappal Pearl Harbor megtámadása után. A cél az volt, hogy a Koolau-hegységben felépítsenek egy rádiótornyot, amivel üzenhetnek az amerikai hajóknak és tengeralattjáróknak - írja a Travel Pulse.

A létesítményt lezárták és elhagyták nem is volt széles körben ismert, egészen addig amíg a lépcsők nem szerepelnek a Magyarországon is népszerű Magnum P.I. című sorozatban az 1980-as években. Később a közösségi média előretörésének köszönhetően még népszerűbb látványosság lett ezreket vonzva az egyébként lezárt területre.

Sokan a Twitteren és az Instagramon posztolnak képeket és adnak útbaigazítást, hogy miként lehet megközelíteni a látványos ösvényt.

Getty Images

A földterület tulajdonosa jelenleg a honolului vízművek, amely attól tart, hogy a kiépítetlen úton egyszer valaki komoly balesetet szenved. Ha nem találnak megoldást, akkor - megelőzve ezt - el fogják bontani a lépcsőt.

Ha ez nem lenne elég, a közeli lakosok arra panaszkodnak, hogy reggelente zajos turistákra ébrednek, akik össze-vissza parkolnak és még attól sem riadnak vissza, hogy magántelkeken keresztül közelítsék meg a helyszínt, használják a kerti csapokat, szemeteljenek és az utcán vizeljenek.

A vízművek egyelőre nyitott más megoldásokra is, amelyekkel megmenekülhetne a lépcső.

Getty Images