Eszerint a részmunkaidős foglalkoztatást is beleértve 2021 első tíz hónapjában 11,6 százalékkal kevesebben dolgoztak a gasztronómiai ágazatokban, mint az előző év azonos periódusában. A legnagyobb visszaesés februárban volt. A járvány által nem érintett év, 2019 azonos időszakához képest a csökkenés 23,4 százalékos volt.
A bárokban és a kocsmákban foglalkoztatottak száma csökkent a legnagyobb mértékben tavaly, a 2020-ashoz képest 23,6 százalékkal, a 2019-eshez képest pedig 44,7 százalékkal.
Kapcsolódó
Az éttermi szolgáltatásokban az előző évihez képest 11,3 százalékkal, a válság előttihez képest 22,5 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma.
A legkevésbé a catering szolgáltatásokban csökkent a foglalkoztatás: az előző évihez képest 8,3 százalékkal, a válság előttihez képest 17,1 százalékkal.
A létszámcsökkentés az alacsony kereseti kategóriákban foglalkoztatottakat érintette a leginkább. A 2020-as teljes évben 1,07 millió alkalmazottat foglalkoztatott a német gasztronómiai ágazat, 9,1 százalékkal kevesebbet mint 2019-ben. Ezen belül az alacsony bérkategóriákban alkalmazott dolgozók száma 15,5 százalékkal csökkent 381 ezerre.
A szakmunkástanulók száma az ágazatban mintegy az ötödével csökkent 2020-ban az előző évihez képest, miközben a gazdaság egészében úgy egy tizedével - írta az MTI.
Legolvasottabb
Már csak néhány óra van hátra és minden megváltozik, jön a nagy fordulat
Csendben kicserélnek: a munkanélküliség következő hulláma már a láthatáron, csak így lehet talpon maradni
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Kiderült, hol lehet idén fehér a karácsony Magyarországon: ennek sokan örülhetnek
Hideg zuhany az ünnepekre: oda a jólét, a „perverz” megszorításokat pedig mind elszenvedjük
Személyi következménye lett a kitudódott vezetői fizetéseknek a HUN-REN-nél
Rendkívüli bejelentés: Leó pápa a Vatikánba hívatta a bíborosokat