Lengyelországban a hazai gyártású Ekipa nevű fagylalt olyan népszerű lett, hogy minden más gyártásút messze megelőzött. A gyártó, a Koral cég napi egymillió darabot készít már belőle - adta hírül a Business Insider Polska. A fagyigyártó cég marketingigazgatója a Wirtualnemedia.pl portálnak elmondta: a siker a legmerészebb várakozásaikat is felülmúlta.

A megrendelések lavinaszerűen érkeznek az egész országból, mind a nagy kereskedelmi áruházláncok, mind a független boltok részéről. Az Ekipát legalább háromszázszor jobban adják el, mint bármilyen korábbi új terméküket a Koral vállalat 40 éves történetében. Maga a Koral is meglepődött a hatalmas sikeren.

Hogy lépést tudjanak tartani a kereslettel, szükségük volt új termelősorok beállítása, a terjesztés kiszélesítése úgy, hogy minden városban lehessen kapni a fagyit Lengyelországban. Április utolsó hetében újabb gyártósort indítottak el, ennek köszönhetően tudták elérni a napi egymillió darabos gyártást. Így az Ekipát már a Lidl és a Biedronka is árulja, ami azért hír, mert a két áruházláncból a nagy kereslet miatt ideiglenesen eltűnt a termék.