Olli Rehn pénzügyi EU-biztos azt mondta, hogy a hamarosan folyósítandó összegen felül újabb átutalásra csak azután kerülhet sor, ha az Európai Bizottság, az IMF és az Európai Központi Bank (ECB) által alkotott trojka Athénban megvizsgálta a hitelnyújtás feltételeinek teljesítését.

Hétfőn egy görög kormányzati illetékes azt mondta, hogy Athénnak elég pénze van ahhoz, hogy kitartson július végéig, a nemzetközi hitelezők további pénzügyi támogatása nélkül.

"Nagyon nehéz lesz, de ha szigorúan betartjuk a kiadásokat, és nem következik be valami drámai az adóbevételek területén, akkor július végéig elleszünk újabb külföldi támogatás nélkül" - mondta az illetékes, akit a Dow Jones idézett név és tisztség megjelölése nélkül.

Az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei február 21-én állapodtak meg a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatást és a GDP-arányos görög államadósság 121 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig a jelenlegi 160 százalék körüli szintről.