Útvonalak tömkelegén függesztette fel a járatait a romániai Blue Air fapados légitársaság annak ellenére, hogy kezdődik az idegenforgalmi szezon - írja a Maszol. Közel két tucat nemzetközi útvonalon függesztette fel a járatait a vállalat. Az intézkedés főleg a Bukarestből induló, illetve oda érkező járatokat érinti, de kolozsvári és iași-i tevékenységét is visszafogja a romániai fapados társaság.

A Blue Air gépei nem közlekednek többek között az erdélyi város és London, Madrid, Párizs, valamint Amszterdam között. A cég tájékoztatása szerint az intézkedés hatálya célállomásonként változik, és a szeptember 20. és október 30. közti időintervallumba esik. Korábban a Blue Air bejelentette, hogy négy másik útvonalon végleg beszünteti a tevékenységét. Ezek egyike a Bukarest–Suceava, a másik három pedig nemzetközi útvonal.

Mindez arra utal, hogy súlyosbodnak a társaság pénzügyi gondjai. Egy korábbi interjúban Váradi József, az egyik nagy versenytárs Wizz Air vezérigazgatója kijelentette, hogy a Tarom és a Blue Air csődközeli állapotban vannak, kizárólag a nekik juttatott állami támogatásnak köszönhető, hogy még működni tudnak.