Bélelzáródással kórházba került Jair Bolsonaro brazil elnök, állapota stabil - adha hírül a Guardian. Bolsonaro egy Twitter-bejegyzésben azt írta, orvosai jelenleg is azon tanácskoznak, hogy szükséges-e műteni, ezért egyelőre azt sem tudni, mennyi ideig kell kórházban maradnia.

A politikus szerint vasárnap ebéd után lett rosszul és hajnali 3-kor mentővel szállították a Vila Nova Star Sao Paulo-i kórházba, azóta is hasi fájdalmakra panaszkodik.

Bolsonaro viszonylag gyakran szerepel a világsajtóban: 2018-ban például az elnökválasztási kampánya alatt megkéselték, tavaly júliusban szintén bélelzáródás miatt kórházi kezelésre szorult, miután krónikus csuklás lépett fel nála.

Bolsonaro, aki hónapokig "kisebb influenzának" titulálta a koronavírus-járványt, többször is karanténba kényszerült, mindeközben a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben.

Decemberben a szenátusi vizsgálóbizottság szerint Bolsonaro kilenc rendbeli bűncselekményt követett el a brazil járványkezelésben, köztük emberiesség elleni bűncselekményt is, emellett titkosított rendőrségi nyomozás adatait is közzétette az interneten.