Égető problémára talált megoldást a kormány Ausztriában: péntek reggel ugyanis elfogadtak egy 13 millió eurós csomagot, amit a gyermekek és a fiatalok pszichoszociális ellátására fektetnek be.

Claudia Plakolm (ÖVP) ifjúsági államtitkár szerint az intézkedés azért fontos, mert a fiatalok több mint fele depressziós tünetekkel küzd, tízből hatnak például evészavarai is vannak.

Ahhoz viszont, hogy ezt a széles társadalmi réteget érintő problémát orvosolni lehessen, könnyebb hozzáférést kell biztosítani a pszichoterápiás kezelésekhez - mondta Plakolm.

A projekt március végén indulhat- írja a Der Standard.

A péntek reggeli parlamenti ülésen Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert (Zöldek) arról is kérdezték, hogy meddig maradnak ingyenesek a PCR-tesztek.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta az ország ugyanis több mint 2,6 milliárd eurót költött tesztekre, amelyek eddig csupán társadalombiztosítási azonosítóval ingyenesen kiválthatók voltak. Mückstein szerint jelenleg felülvizsgálják a kérdést, valószínűleg hamarosan egy új "tesztstratégiát" dolgoznak ki, amelynek részleteit a politikus még nem árulta el.