A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívás kiemeli, hogy a záhonyi közúti határátkelőhely infrastruktúrája a megnövekedett forgalomból adódóan erősen amortizálódott, a határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészeti és pénzügyőri állomány munkakörülményei romlottak.

A fejlesztés fő célja a határátkelőhely áteresztőképességének növelése, a külső és belső utasforgalmi és szolgálati terek fejlesztése, az utaskiszolgálás színvonalának emelése, a terület és helyiségstruktúra újragondolása a XXI. századi funkcionális igényekhez illeszkedve. A projekt tartalmazza a határátkelőhely épületeinek és létesítményeinek megújítását, átépítését, valamint az átkelőhelyi környezet (gyalogos és gépjármű közlekedési felületek) rendezését, valamint az ezekhez szorosan kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését (energiaellátó rendszerek, térvilágítás, utastájékoztatás stb.). A munkát az uniós Belső Biztonsági Alap finanszírozza.

Ajánlatot a következőkre lehet tenni:

  • A  záhony közúti határátkelőhely fejlesztését előkészítő tervezői feladatok,
  • A határátkelőhely fejlesztésének tervellenőri feladatai,
  • A határátkelőhely fejlesztésének műszaki ellenőri feladatai.

Egy ajánlattevő legfeljebb két részre tehet ajánlatot. A vállalt feladat elvégzésére 135 munkanap áll rendelkezésre. Az ajánlattételi határidő október 7.