Magyarország egyik vezető laboratóriumi szolgáltatója, fennállásának idén harmincadik évfordulóját ünneplő Wessling Hungary Kft. csatlakozik a szektor nemzetközi piacán egyik meghatározó cégéhez, a francia hátterű Eurofins Scientific. 

A mostani tranzakcióig a német Wessling-csoporthoz tartozó magyar leányvállalat az Opten adatai szerint 2021-ben 5,6 milliárd forintos árbevételt ért el,  10 százalékkal többet, mint 2020-ban. A cégnél több, mint 300, kiemelkedően szakképzett alkalmazottat foglalkoztat budapesti tudásközpontjában, amelynek 5000 négyzetméteres alapterületű laboratóriumait a legmodernebb vizsgálóberendezésekkel és technológiával szerelték fel. 

A másik fél, a magyar piacra öt évvel ezelőtt belépő Eurofins jelenleg nemzetközi szinten piacvezető a környezeti, kozmetikai, élelmiszer- és gyógyszervizsgálatok, valamint a kutatási farmakológia, a kriminalisztika, a korszerű anyagtudomány és a mezőgazdasági szerződéses kutatási tudományok területén. A vállalatot Gilles Martin alapította 1987-ben a franciaországi Nantes városában 3 alkalmazottal. Az évek során a cég nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, 1997-ben tőzsdére lépett, napjainkra már a CAC40 tagja. A világ 59 országában, több, mint 940 világszínvonalú laboratóriummal, 58000 alkalmazottal évente több mint 450 millió vizsgálatot vége, forgalma pedig 20121-ben közel 6,8 milliárd eurót - azaz 2686 milliárd forintot tett ki. .

”Nagy örömömmel köszöntöm a Wessling Hungary Kft.-t és az összes dolgozóját a Eurofins berkeiben, meggyőződésem, hogy együttes erővel még professzionálisabb szolgáltatást tudunk nyújtani és hamarosan régiós viszonylatban is meghatározó szerepet töltünk be” – mondta Kishonti Alex, az Eurofins magyarországi vezetője a tranzakciót kommentálva.

A cég Magyarországon a legerősebb márkák és a legstabilabb cégek közé tartozik, az Eurofins-csoport tagjaként pedig még stabilabb jövő vár rá, és további szakmai fejlődésre lesz lehetősége - fogalmazott Zanathy László, a Wessling vezetője.