A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Müpa Budapest - Művészetek Palotája Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása így szól a közleményben: "A Müpa szervezésében vagy közreműködésével - a Müpa épületében, vagy külső helyszínen - megvalósuló rendezvények jegyszedői, ültetői, hostess és rendezvénybiztosító, kiemelt hostess (VIP vendégek kísérése), valamint ruhatári, ad-hoc irodai adminisztratív szolgáltatások kizárólagos ellátása, a szolgáltatási keretszerződésben meghatározott specifikáció szerint."

A nyertessel szeptember elsején kötött szerződést a Müpa.

A Napi.hu - az mfor.hu - alapján 2019. júliusában közölte, hogy zártkörű részvénytársaságként folytatja tevékenységét a Fidesz-közeli Valton-Sec. Június 30-áig a kft üzletrészének felét Varga Lajos birtokolta, 11 százalékát Sarka Kata férje, Bessenyei István, 39 százalékot pedig maga a Valton-Sec. Utóbbi került át Varga Lajoshoz, akinek részesedése ezzel - immár zrt-ben - 89 százalékra emelkedett.

Idén januárban közöltük, hogy a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte a Puskás Aréna őrzés-védelmét, nettó 1,8 milliárd forinttal. Augusztusban pedig egyedüli ajánlattevőként szintén a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte el a budapesti Városliget őrzés-védelmét, nettó 1,5 milliárd forint keretösszeg erejéig.

A Céginfo.hu adatai szerint a Valton-Sec a 2019-es évet nettó 8,9 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta, ez a múlt évben 393 millió forintra csökkent. Az adózás előtti eredménye két éve még 1 milliárd 271 millió forint volt, amely tavaly 28 millióra apadt.