Még nagyon a tárgyalások elején tartunk, így nem szeretném kommentálni a hétfői ülésen elhangzottakat

– ennyit válaszolt a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, aki hétfő délelőtt egyeztetett két taxis szervezet képviselőjével.

Az ügy előzménye, hogy májusban a taxisok követelésére 33-35 százalékkal emelkedtek a fővárosi tarifák. A benzinárstop kivezetése után decemberben két szervezet fordult azonnali követelésekkel a kormányhoz: a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége és a Nemzeti Szakszervezet Taxis Tagozata követelt (többek között) azonnali tarifaemelést.

Ahogy Kiss Ambrus fogalmazott: "meghallgatták a taxisok javaslatát, amelyről még az idén folytatják az egyeztetést".

A főpolgármester-helyettes egy múlt heti háttérbeszélgetésen annyit azért elárult, hogy a taxis érdekvédelmi szervezetek is megosztottak abban a kérdésben, hogy egy újabb áremelés javítana-e a helyzeten.

Nem csak a fővárosban, hanem vidéken is dilemma a taxis tarifák emelése

Egy szegedi taxis társaság névtelenséget kérő ügyvezetője a Népszavának arról beszélt, ha emelnek, akkor már nem biztos, hogy az utasok beülnek hozzájuk, így "állhatunk egy helyben."

Több vidéki szolgáltatónál is azt mondták, megvárják, milyen emelésben sikerül Budapesten megállapodni, ahhoz képest próbálják belőni a még elfogadható mértéket.