A szexuális játékok iránti globális kereslet a járvány alatt erősen megnőtt. Erre hivatkozva a német WOW Tech Group egyesül a brit Lovehoneyval, hogy könnyebbé váljon Európában a szexuális játékok, fehérneműk és síkosítók értékesítése - írja a WSJ.

A vállalatok még a héten hivatalosan is bejelenthetik az összeolvadást. Az üzletre azért kerül sor, mert a világjárvány okozta zárlatok miatt otthon maradó fogyasztók felgyorsították a szexuális wellness-termékek iránti keresletet. A WOW Tech és a Lovehoney összeolvadása után - ezt követően a Lovehoney Group névre váltanak -, együttesen erősen nyereséges lesz, és idén több mint 400 millió dolláros (12 milliárd forintos) árbevételre számít. Ez körülbelül a duplája a 2020-as egyesített szintnek, és ezzel a világ legnagyobb szexuális wellness-vállalatává válnak a bevételek alapján mérve.

Az egyesülést 1,2 milliárd dollárnak megfelelő összegre értékelik. A Lovehoney Group Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában fog működni, és olyan márkákat kínál majd, mint a We-Vibe, a Womanizer és az Arcwave. A vállalatok arra is számítanak, hogy a további méretnövekedés lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb akvizíciókat keressenek.

"A szexuális segédeszközök és szórakoztató termékek napjainkban mainstream pozíciót vívtak ki maguknak a piacon" - mondta Johannes Plettenberg, a WOW Tech jelenlegi vezérigazgatója.

Miközben a járvány a szexjátékok iránti keresletet felpörgette, a szexmunkásoknak viszont nagyon betett.