Mindkét nyílt tender eredményét az ajánlatkérő nyílt NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első közbeszerzés két részből áll. Az első rész tartalma: kerékpáros létesítmények nem engedélyköteles kivitelezési munkáinak megvalósítása Nyugat-Magyarország és Pest megye területén. A kivitelezési feladatok különösen közmű szerelvények átépítése, tereptárgyak bontása, áthelyezése, meglévő kerékpárút szélesítése idegen terület érintettsége nélkül, közút foltszerű burkolatjavítása, közút burkolat cseréje, padkaépítés. A projekt része várhatóan a Balatoni Bringakör 15,6 kilométer hosszúságú résznek a felújítása. Közelebbit nem tartalmaz a közlemény.

Ezt az 1,8 milliárd keretösszegű munkát nyerte a Strabag Építő Kft., vele július 19-én kötött szerződést a NIF.

Ajánlatot tett még a Swietelsky Magyarország Kft. is.

A második rész a következő volt: kerékpáros létesítmények nem engedélyköteles kivitelezési munkáinak megvalósítása Kelet-Magyarország területén. Ebbe tartozott volna a Tiszafüred - Hortobágy halastó közötti 28,6 kilométeres és a Hortobágy halastó - Balmazújváros közötti 24,6 kilométeres kerékpárút felújítása.

Itt a keretösszeg 200 millió forint volt. Az eljárás azért lett eredménytelen, mivel csak egy ajánlat érkezett, ezt a Swietelsky Magyarország Kft. adta be.

Pontosított a NIF

A keretszerződés 2. része – amely eredménytelen lett – nem tartalmazza a teljes Tiszafüred-Hortobágy, illetve Hortobágy halastó – Balmazújváros projektek, hiszen csak a nem engedélyköteles beavatkozásokra vonatkozó keretszerződés lett eredménytelen.A Tiszafüred-Hortobágy halastó, illetve Hortobágy halastó – Balmazújváros közötti kerékpárút jelenleg még előkészítés alatt áll. A kerékpárutaknál a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás csak az előkészítési feladatok lezárását és a kivitelezési feladat társaságunk felé történő elrendelését követően a megvalósításhoz szükséges források biztosítása után kezdhető meg - közölte lappunkkal a cikk megjelenés után a NIF Zrt.

A másik - szintén a NIF beruházásában megvalósuló - projekt nyílt közbeszerzése a Baja déli elkerülő út megépítését célozta. Ez 3,93 kilométer hosszú, 2x1 sávos főút lett volna. Ennek törlését az Építési és Beruházási Miniszter rendelte el, így a közbeszerzés eredménytelen lett.

Ajánlatot tett a Duna Aszfalt Projekt Zrt., a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft., továbbá közös ajánlattevők a Dömper Kft., a Pannon-Doprastav Kft. és a Subterra- Raab Kft.