Az A-Híd Építő Zrt. nyerte meg a Dunakiliti-Dobrohošt’ (Doborgaz) gyalogos-kerékpáros Duna-híd magyar oldali megközelítő útjára és az ártéri híd kivitelezésére kiírt közbeszerzést, nettó 708 millió forinttal. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A megközelítő út hossza a duzzasztómű és a híd között 505 méter, az út szélessége 4 méter, a padka 1-1 méter szélességű, az út burkolata aszfaltbeton. Az ártéri híd 130 méter hosszú és 4,9 méter széles, előre gyártott, előfeszített vasbeton hídgerendákból készül.

A nyertessel november 4-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen a Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a Strabag Általános Építő Kft., a Colas Közlekedésépítő Zrt., az Egomax Építőipari Kft., továbbá a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. is.

A Napi.hu még 2020 januárjában közölte azt, hogy a Dunakiliti-Dobrohošt' (Doborgaz) közötti gyalogos-kerékpáros Duna-híd magyar részének építésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Duna mederhídját a szlovák fél építi. A projekt 85 százalékát az EU-s regionális együttműködéseket serkentő uniós Interreg finanszírozza, amelyet a kohéziós programok támogatására hívtak életre.

Tájékoztatás

A cikk „Az új intézményrendszerek kihívásai és az előttünk álló változások az európai integrációban” című projektünk részeként jelent meg az Európai Unió társfinanszírozásával. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Bizottság véleményét. Sem a sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó szervezet nem tehető felelőssé értük.