Miután a rendelkezésre álló összegnél drágább ajánlatok érkeztek, érvénytelen lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem videofilm utómunkához kapcsolódó, valamint videotechnikai eszközök szállítására kiírt közbeszerzése - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tájékoztatóból a nyílt, gyorsított eljárás eredménytelenségéről.

Az eszközöket a Budapest, Mészáros utca 48. szám (a volt Duna tévé épülete) alatti Zsigmond Vilmos Mozgókép Művészeti Intézetbe kellett volna leszállítani. A beszerzés mennyisége 52 tétel (összesen 221 darab) videofilm utómunkával kapcsolatos eszköz. A videotechnikai eszközök mennyiségét nem tartalmazza a közlemény.

Az első részre - a videofilm utómunkával kapcsolatos eszközökre - nettó 76 millió forint állt rendelkezésre. Ajánlatot a Snitt Studio Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. tett.

A második részre - a videotechnikai eszközökre - nettó 34 millió forint volt a rendelkezésre álló összeg. Erre a részre a Rexfilm Broadcast és Kommunikációs Rendszerek Kft., továbbá a Studiotech Hungary Kereskedelmi Kft. tett ajánlatot.

Mint a Napi.hu is közölte, a Színház- és Filmművészeti Egyetem augusztus 15-én közleményt adott ki annak kapcsán, hogy több tucat hallgató jelentette be távozását az intézményből. Az idén sokszoros volt a túljelentkezés, a sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen. Az intézmény vezetősége arra a tömeges kilépésre utalt, amelyben több mint negyven filmes hallgató távozik a Színház-és Filmművészeti Egyetemről, tanulmányaikat a Freeszfe Egyesület keretein belül folytatják.