Márciusban tovább nőtt az utazási kedv, a repülőtér utasforgalma: meghaladta a 796 ezret az utasok száma, ami az előző havihoz képest csaknem 30 százalékos növekedés, míg a tavalyi év azonos időszakinak több mint tizenháromszorosa - közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel szerdán.

A budapesti repülőtérről elérhető úti célok száma elérte a járvány előtti szint több mint 80 százalékát. Jelenleg 91 városba lehet közvetlen repülőjárattal eljutni Budapestről, 29 légitársaság kínálatában. A járvány előtti évvel, 2019-cel összehasonlítva több, korábban nem elérhető város is feltűnik a budapesti repülőtér menetrendjében, többek között Abu Dzabi, Akaba, Kaunas, Lappeenranta, Málta, Shannon és Torino.

Az utasforgalmi adatok alapján márciusban Tel Aviv, London és Dubai voltak a legnépszerűbb úticélok.
Márciusban ismét jelentős mennyiségű légiárut kezelt a BUD Cargo City: 19 786 tonna áru fordult meg a budapesti repülőtér légiárukezelő központjában, amely 32,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Azt is közölték, hogy a repülőteret üzemeltető Budapest Airport és többségi tulajdonosa, az AviAlliance több mint 7 millió forinttal (19 000 euró) támogatta a XVIII. kerületi Martinovics téri közpark felújítását; 15 millió forinttal a Vecsési Sportpálya Gól büféjének a megújítását, és 30 millió forinttal az üllői önkormányzat tematikus kültéri játszóparkfejlesztésén belül egy "Mini Budapest Airport" létrehozását.