A uniós államok jogállamisági helyzetét elemző tavalyi jelentésünkben már fejeztünk ki ezzel összefüggő aggályokat - mondta az MTI szerint az Európai Bizottság szóvivője.

A bizottság már kapcsolatba lépett az illetékes magyar hatóságokkal, hogy garantálják, a rádiócsatorna továbbra is legálisan folytathassa tevékenységét.

Wigand szerint a bizottság megvizsgálja, hogy a Klubrádióval kapcsolatos bírósági döntés mennyire van összhangban az uniós joggal, illetve a döntéshozatal során betartottak-e a vonatkozó uniós jogszabályokat. "Az európai demokrácia egyik alapja a médiaszabadság és a pluralizmus. Nem fogunk késlekedni, hogy megtegyünk a megfelelő lépéseket, amennyiben ez lehetséges és szükséges lesz" - mondta a szóvivő.

A döntéssel szembeni nemtetszését Dunja Mijatovic, az Európa Tanács ember jogi biztosa is kifejezte keddi Twitter-üzenetében.

A Fővárosi Törvényszék kedden elutasította a Klubrádiónak a Médiatanáccsal szembeni keresetét, eszerint jogszerűnek találták, hogy a hatóság megtagadta a rádió frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítását. A rádió február 14-e után már nem lesz hallható az FM 92,9-es budapesti vételkörzetben.