A cég azzal indokolta a lépést, hogy meg kellett szüntetnie az együttműködését az észak-ciprusi partnerével. A hoppon maradt utasoknak, hogy Törökországba utazhatnak egy 5 csillagos szállodába, és ha ez nem felel meg nekik, akkor visszakaphatják a pénzüket - írja a portál.

A kint tartózkodó utasaikat még hazahozták, de többet Antalya-Ercan útvonalon utasokat már nem szállítanak. Az Antalyába közlekedő vasárnap reggeli járatuk megérkezett és utána a menetrend szerint fel is szállt.

A cég - saját állítása szerint - semmilyen likviditási problémával nem állnak szemben, működésük zavartalan. Azért nem volt érdemes elindítani a járatot, mert az utasok fele a török riviérára utazott, így elesett az iroda az észak-ciprusi állami támogatástól.

A Green Travel az Index kérdéseire azt írta, hogy a reptéren tájékoztatták a vasárnapi utazásra érkező 163 embert a kialakult helyzetről és az alternatív lehetőségekről. Csak szombaton késő délután szereztek tudomást azokról az információkról, amik miatt lépni kellett, augusztus 20. pedig ünnepnap, így partnereiket és utasaikat sem tudták akkor elérni. A járatot üzemeltető észak-ciprusi partnerükkel "üzletpolitikai okokból, illetve az utasok maradéktalan kiszolgálása érdekében" bontottak szerződést. Az alternatív lehetőséggel élőknek is visszafizetik a teljes részvételi díjuk 30 százalékát, a többieknek pedig a teljes pénzüket. Vasárnap este 21 óráig az utasok négyötöde elfogadta a felajánlott opciókat.

A Céginfo.hu adatai szerint Green Travel Kft. tavaly 10,5 milliárd forint árbevételt ért el, amelyből 9,3 milliárdot tett ki a saját szervezésű utazási csomagokból származó összeg. Több mint egy milliárd származik a csomagon kívüli értékesítésből. A vállalkozás az évet 232 milliós bevétellel zárta.

Az utazási iroda 1,7 milliárd forintos nemzetközi és 500 ezer forintos belföldi vagyoni biztosítékkal rendelkezik.