Papp Károly, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára adta át a szeptember 1-től hatályos, vezetői kinevezési parancsokat a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott ünnepi állománygyűlésen - idézi az MTI.

Pintér Sándor belügyminiszter a Készenléti Rendőrség parancsnoki beosztásába, egyben műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettesnek Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokot nevezte ki, valamint megbízta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatói feladatainak ellátásával Opauszki András rendőr alezredest.

Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy 2021. szeptember 1-jétől az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztását tölti be.

Az ünnepi állománygyűlésen Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a rendészeti főigazgatóság vezetői feladatainak huzamos időn keresztül magas színvonalon nyújtott kiemelkedő és áldozatos szakmai tevékenysége elismeréséül Hadik András szablyát adományozott Halmosi Zsoltnak.

Az ORFK közleményében azt írta, Papp Károly államtitkár az ünnepségen elmondott beszédében méltatta a 35 éve a testületnél szolgáló tábornok munkáját, kiemelve, hogy a vezérőrnagy történelmet írt: előtte senki nem töltötte be több mint 10 éven keresztül a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettesi beosztást.

Halmosi Zsolt beszédében köszönetet mondott vezetőtársainak és beosztottjainak a támogatásért és tisztelgéssel búcsúzott az ORFK csapatzászlójától.