Rogán Antal szerint az emberek azt fogják megítélni, ki miképp cselekedett akkor, amikor kormányon volt. "Nem az a kérdés, ki mit ígér, hanem, hogy mit tett" - jelentette ki a Magyar Hírlapnak nyilatkozva. A Fidesz frakcióvezetője szerint kellő óvatossággal kell kezelni minden közvélemény-kutatást. Ezek a mérések csak annyit mutatnak, hogy hét-nyolc hónappal a választások előtt a Fidesz-KDNP-nek megvan minden esélye, hogy megnyerje jövőre az országgyűlési választásokat. De ebből csak akkor lesz valóság, ha meg is dolgoznak érte, elérik, hogy minden szavazójuk elmenjen, és leadja a voksát. Jelöltjeik kilencvenöt százalékát már kiválasztották - tette hozzá Rogán.

A devizahitelesek megsegítéséről szólva kifejtette: amióta visegrádi frakcióülésükön megfogalmazták a november elsejei véghatáridőt, egyre több és egyre jobb javaslat születik a bankoktól. "Továbbra is fenntartom, nem nekünk kell javaslatokkal előállni, hanem a pénzintézeteknek, amelyek az adósokkal egyeztetve valódi megoldást tehetnek le az asztalra". Megerősítette: ha nem lesz ilyen megállapodás, a kormány benyújtja saját javaslatát a parlamentnek.

"Egyetemleges, teljes körű megoldás kell, minden devizaadóst, akik a lakásukra terhelték ezeket a hiteleket, mentesíteni kell az árfolyamkockázat alól, és egyértelműen csökkenteni kell a törlesztőrészleteket és a kamatra fordított összegeket a következő év elejétől. Meg kell osztani a terheket a bankok és az adósok között. Hogy milyen időtartamban történik ennek az elszámolása a banki oldalon, az már egy másik kérdés" - mondta a frakcióvezető.