Augusztus 21-én a kormány ülésezett. A politikus arról is beszélt, hogy a közfoglalkoztatottak is kapnak pénzt: akik idén január és július vége között legalább három hónapig álltak közfoglalkoztatásban, összesen nettó 54 ezer forint egyszeri pluszjuttatáshoz jutnak. Gulyás Gergely ezeket az osztogató lépéseket a jó gazdasági teljesítménnyel indokolta.

Szavai szerint az egyszeri juttatás 99 ezer embert érint, a költségvetésnek összesen 8 milliárd forintba kerül. A rezsiutalvány költsége pedig a nyomtatással együtt (Erzsébet-utalványokra nyomják majd) 2,5 milliárd forint lesz, de a kézbesítés összegéről még nem tudott mit mondani a miniszter. Hogy miként fognak tudni fizetni a nyugdíjasok a rezsiutalványokkal, arról még a héten részletes tájékoztatást fog adni a kormány.

A mai bejelentés szerint lesz utódja Andy Vajnának a filmügyi kormánybiztosi poszton szeptember 1-től, Káel Csaba személyében, aki jelenleg - és továbbra is - a Művészetek Palotájának igazgatója. A lépést azzal indokolta Gulyás, hogy szükség van az egyszemélyi vezetésre - derül ki az Index.hu tudósításából.

A 2022-as férfi kézilabda-Eb-re épülő, 20 ezer fős csarnokkal kapcsolatban a kancelláriaminiszter arról beszélt: a héten érkeznek be a árajánlatok, de 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a kivitelezés.

A miniszter szerint a sajtóhírekkel ellentétben a területi közigazgatásban nincs létszámstop. A központi közigazgatásban pedig ahol legalább fél éve betöltetlen egy pozíció, azt csak kormányzati engedéllyel lehet betölteni. Az alapelv az, hogy kevesebb ember, magasabb szinten és magasabb bérért dolgozzon - írta a 24.hu.

Egy másik kérdésére pedig Gulyas azt mondta: a Microsoft-ügyben a kormány áll a hatóságok rendelkezésére, de továbbra sem tudnak kormányzati érintettségről.