Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán – jelentette be közösségi oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

A budai önkormányzat vezetése a jelölés nélküli rendőrségi járművet Boglárka nevű közlekedésbiztonsági programjának részeként adta át a II. kerületi rendőrségnek.

A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülünk sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal. Az új, úgynevezett pofátlanító autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést

– írta hivatalos Facebook-oldalán Őrsi Gergely, aki hozzátette: bízik benne, hogy egyre ritkábban kell intézkedni, és egyre kevesebb kirívó szabálytalanság fordul elő a közutakon.

A „pofátlanító” jármű a kerületi járőrözésben is részt fog venni, már a II. kerületi lomtalanítás idején, ami azt jelenti, hogy nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe.

A budai önkormányzat vezetése a II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogatta az autó vásárlását, amely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként.

Ezen túl Őrsi Gergely arról is beszámolt, hogy a rendőrséggel együttműködve saját forrásból fix sebességmérő berendezéseket is kihelyeztek.

Így most mérőpont működik többek között:

  • Adyligeten;
  • a Kapy utcánál;
  • a Máriaremetei úton;
  • a Törökvész úton.

További mérőpontok épülnek hamarosan a budai kerületben a polgármester ígérete szerint:

  • az Árpád fejedelem útjához;
  • a Hidegkúti útra;
  • és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.

 

„Puszi, és menj!” – újfajta közlekedési táblák terjednek Budapesten

A tábla egyelőre hivatalosan nem része a KRESZ-nek, inkább szimbolikus, figyelemfelhívó szerepe van, ám már van rá akarat, hogy a „Puszi és menj!” bekerüljön a szabályzatba. Bővebben --->