"Ha így oltunk, akkor a vírus terjedését segítjük, nem pedig gátoljuk. De ha létrejönnének körzeti oltópontok, akkor én is beállnék oltani" - mondta a Telexnek Kiss Csaba, a vakcinák beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos. Rendelőjének kialakítása nem megfelelő az oltások beadására, mert nincs elegendő hely, nem lehetne normálisan elkülöníteni a betegeket és az oltásra érkezőket.

Szerinte így fennállna a veszély, hogy az oltásra érkezők pont a rendelőben kapnák el a vírust. "És egészségügyi dolgozóként még én sem kaptam meg az oltást, fel sem ajánlották nekem egyébként." Emellett úgy látja, hogy borzalmasan szervezetlenül megy az oltási kampány, folyamatosan kapkodás van olyan rövid határidőkkel, amik a napi betegellátás mellett tarthatatlanok. Például fél négykor szólnak, hogy négykor adjanak le egy táblázatot.

Úgy véli, körzeti oltópontokra lenne szükség. "A kormány most tulajdonképpen lassítja az oltást, jobb lenne, ha körzeti oltópontokat hoznának létre. Olyan helyekre lenne szükség az oltásra, ahol nem történik napi betegellátás, hanem csak az oltással lehet foglalkozni."

Elmondása szerint nem tudná nyugodt lelkiismerettel oltani az embereket. "Az AstraZeneca-oltásnál például szinte hetente változik az alkalmazási előirat. Egyik héten azt mondták, hogy hatvan év alattiakat kell vele oltani, következő héten meg már a nyolcvan év fölöttieket kell vele oltani. Nekem ilyenkor az az érzésem, hogy kísérletezgetés megy a vakcinákkal. És én ezt nem szeretném."

"Nem vagyok oltásellenes, se vírustagadó. Mindig tájékoztatom a betegeimet a vírussal és a vakcinákkal kapcsolatos aktuális tudnivalókról, bár mi is elég kevés információhoz jutunk az oltóanyagokkal kapcsolatban. Tényleg nagy járvány van, sok áldozattal, és lassan tényleg össze fog roppanni az egészségügyi ellátórendszer. De én soha nem tagadtam a vírust, csak vitatom a kormány oltásokkal kapcsolatos intézkedéseit."