Játszani mindenki szeret, a játék kikapcsol, a játék feltölt, sőt: játék közben lehet a legkönnyebben tanulni.

A Kézzelfogható logika című időszaki kiállítás olyan világba enged bepillantást, ahol a játék a fentieken túl gondolkodtat is – közölte a Neumann Társaság.

A tárlaton több száz különböző logikai játék tekinthető meg, az interaktív sarokban pedig számos játékot ki is próbálhatnak az érdeklődők.

Ekkora kiállítást még soha nem nyitottak ebből a játékból

Az időszaki kiállításon négy elhivatott magángyűjtő – Bozóki Sándor, Gál Péter, Prémecz Gergely és Vígh Viktor – ördöglakatjait lehet megtekinteni, így a tárlat átfogó képet ad az ördöglakatok különböző típusairól, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is.

Kép: Neumann Társaság

Magyarországon ekkora gyűjteménynek helyet adó kiállítást a logikai játékok ezen altípusából korábban még sosem rendeztek.

Az ördöglakat-kiállítást 2024. február 29-ig lehet díjmentesen megtekinteni a szegedi Szent-Györgyi Albert Agora földszintjén, illetve két emeletén.

Szegeden 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között ugyancsak fókuszba kerül az informatika, hiszen itt zajlik majd a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) több száz diák részvételével.