Blöff, blöff és blöff − válaszolta erre Matolcsy György, majd kifejtette: a balliberális ellenzék három hónapja visz támadást a jegybank ellen, ami botrányos. A politikai támadás alatt pedig blöfföket alkalmaznak. Az is blöff, hogy vagyon tűnt volna el, de miután elfogytak az első blöffök, hiába vették elő a jegybank elnök családját, azok a vádak is mind blöffök.

Például az is kiderült, hogy nem Szemerey tulajdonában van a VS, az sem igaz, hogy Matolcsy unokatestvére közpénzt helyezett volna ki hitelbe a saját cégeihez, mivel minden bank a saját pénzét adja oda hitelbe bármire. A kuratóriumok által elköltött pénzek pedig több száz minőségi kutatást, projektet támogattak. Matolcsy szerint minden csak egy politikai hadjáratnak a része, minden csak blöff - írja Index.

"A Sakk és póker nem rólam szól szerencsére - mondta -, Magyarországról szól, Magyarország szabadságharcáról, 2010 és 2013 dicsőséges magyar szabadságharcot kivívó hadjáratáról". Hozzátette: elsősorban a kormány sikeréről szól a könyv, illetve a miniszterelnökről, és mivel ő is ott volt, róla is.