Magyarország visszatért a növekedési pályára az orosz-ukrán háború, a megújuló brüsszeli politikai támadások és a washingtoni presszió ellenére is - jelentette ki a pénzügyminiszter a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán Budapesten szombaton.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy Magyarország 2019-ben a legnagyobb növekedést mutatta fel az Európai Unióban, és bár a trendet a koronavírus-járvány és az azt követő időszak megszakította, a gazdaság egészséges szerkezetének, az energiaárak világpiaci csökkenésének köszönhetően újra növekedési pályára álltunk.

Az Európai Bizottság a héten kiadott őszi gazdasági prognózisában azt jelzi: Magyarország a növekedést tekintve 2024-ben az uniós országok első harmadában lesz, 2025-ben pedig a magyar gazdaság teljesíthet a legjobban az unióban – közölte.

Értékpapírszámlát minden magyarnak!

A pénzügyminiszter azt is bejelentette, hogy a kormány még idén elindítja az értékpapírszámla-programot, amellyel

MINDENKINEK ÁLLAMPOLGÁRI JOGON BIZTOSÍT KINCSTÁRI ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLÁT.

Ez Varga Mihály tájékoztatása szerint azt jelenti, hogy mindenki tetszőlegesen, bármikor vásárolhat állampapírt. Ez a bankok megadóztatása, a befektetési alapokra vonatkozó új szabályozás mellett újabb eszköz ahhoz, hogy a lakosságot az állampapírok vásárlására felé terelje a kormány.