A házelnök emlékeztetett, hogy 2010-es kormányra kerülésünk óta ez a hetedik pártkongresszus, és a Fidesz a kétharmados többséggel történő kormányzás 14. évét tapossa.

Az elmúlt két év történéseit számba véve azt mondta: kitört az orosz–ukrán háború, azóta az Európai Unió bevezetett tizenegy szankciócsomagot, amelyek hatására az orosz gazdaság ugyan nem rendült meg, az európai viszont igen, sőt, a háború sem ért véget, aminek a fegyver- és olajbizniszben érdekeltek nagyon örülnek.

Kövér László úgy látja, hogy 

A brüsszeli föderalisták megpróbálják az országból kiszervezni a független igazságszolgáltatást, átadni a kormányzás ellenőrzését mindenféle ügynökszervezeteknek, és eközben még a pénzünket is el akarják rabolni.

Úgy látja, 

„VÉGET ÉRT EGY ARANYKORSZAK”,

helyét pedig az infláció és a gazdasági, jövedelmi szűkülés elleni küzdelem vette át. Ugyanakkor továbbra is nő a foglalkoztatottság, és nőnek a beruházások, ami reményt ad arra, hogy hamarosan egy új, felfelé ívelő időszak veheti kezdetét.

Kövér László arról is beszélt, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzék nem lett sem okosabb, sem szebb, gátlástalanabb és aljasabb viszont annál inkább. 

(MTI)