Budapesten gyakran rendeznek futóversenyt, ám általában hosszabb távokra lehet nevezni. A legnépszerűbb hossz a 10 kilométer, a félmaraton és a maraton.

Ingyenes futóversenyt tartanak az Erzsébet-kilátó lépcsőjén: 134 fokot kell megmászni és egy percbe sem telik. A rekord 21 másodperc.

Minden év szeptemberében – idén szeptember 9-én 14. alkalommal – rendezik a Normafánál a város legrövidebb és legmagasabban zajló Fuss a Csúcsra elnevezésű futóversenyét.

János-hegyi kilátó teteje a cél, a lépcsők aljánál a rajtról dudaszóval indítanak.

Fotocellás mérés van, a rekord 21 másodperc – írja az énbudapestem.

Egészséges és még viszonylag olcsó is: kiderült, mennyibe kerül a tökéletes hobbi

Egy felmérés szerint a koronavírus-járvány kitörésétől 2022-ig bezárólag 23-ról 16 százalékra csökkent a futókedv, idén azonban ismét visszaállt a 2019-es szintre, amikor 20 százalék volt. Az, hogy ismét több kedvünk van a testmozgáshoz, azt is jelenti, hogy többet is költünk rá. Bővebben >>>

Szűkülő, meredek út és folyamatos irányváltás

A rekord megdöntéséhez a sík terepen szerzett tapasztalat mit sem ér, hanem a folyamatosan változó terep tudja felkészíteni a futókat. Ha valakit nem riaszt vissza a gyakori irányváltás és a meredek út, akkor van értelme vállalkozni a feladatra. Ráadásul minél közelebb ér a csúcshoz, annál szűkebb az út a falaktól, ami szintén szokatlan körülmény a futáshoz.

Családi programnak sem utolsó, ugyanis felnőtt és gyerek is futhat, külön díjazzák őket, illetve van családi kategória, ahol a szülő és a gyerek ideje együtt számít. 

A rendezvényen való részvétel ingyenes.