Ahogy arról beszámoltunk, a rozoga híd a magyar határon összeomlott.

Nagyváradról június 7-én az esti órákban értesítették a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságot, hogy román oldalon, a határszelvény fölött körülbelül két kilométerre megrongálódott a Gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba hullottak és a folyó folyásával elindultak Magyarország felé.

Leszakadt a híd, Gyula harmadfokú készültségben

Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a román oldalon a gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé. Bővebben>>>

Próbálják elhárítani a vízkárokat

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) igazgatója, Szabó János azt írta, a mederben lévő hídszerkezet közel felét már elbontották, a munka tovább folytatódik.

Az úszó hídgerendák és pallók felfogására ideiglenes uszadék felfogó művet építettek, ezzel kapcsolatban a Kövizig is megtette a szükséges előkészületeket és a Gyulavári hídnál lévő vízkárelhárítási helyen felkészült az esetlegesen érkező uszadékok kifogására

tájékoztatott az igazgató.

Rapid sebességre kapcsolt a folyó, nehezíti a kármentést

A  lehullott csapadék miatt a folyón a megnövekedett vízsebesség és vízhozam ellenére a munka mindkét fél részéről szervezetten és hatékonyan zajlik, a védekezésben csütörtökön a Kövizig 23 munkatársa vett részt.

Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a román oldalon a gyulavarsándi híd, annak gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé.

Tekintettel arra, hogy a korábbi években volt már példa arra, hogy ilyen alkalommal a sodródó gerendák és az azokból kiálló vasak megrongálták a gyulai duzzasztóművet, azonnali intézkedésre volt szükség, amelynek keretében a duzzasztómű tömlőjéből kiengedték a vizet, megnyitották az úgynevezett fenékleürítő műtárgyat, megszüntették a duzzasztást, a gyulai tápzsilipet lezárták. A gyulai duzzasztóhoz és a gyulavári híd alá fénytornyokat telepítettek.