Kedden teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés júliusi részletes adatait második becslésében – áll az MTI kitekintőjében. Júliusban 8,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztítva 10,2 százalékos volt a növekedés. Az előző hónaphoz mérve 0,5 százalékkal csökkent szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás. A termelés szintje hasonló volt, mint a járvány előtt, 2019 júliusában - tette hozzá a jelentés.

Az év első hét hónapjában 17,1 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint a múlt év azonos időszakában.

Szerdán közli a KSH az építőipar júliusi adatait. Júniusban 27,8 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz képest. Az előző hónaphoz viszonyítva 3,5 százalékkal volt nagyobb a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított teljesítmény. Az épületek építése 25,0, az egyéb építményeké 32,1 százalékkal magasabb volt a tavaly júniusi rendkívül alacsony bázisnál. Az építőipari vállalkozások június végi szerződésállománya változatlan áron számolva 21,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 32,0, az egyéb építményeké 14,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Az első fél évben 7,3 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest.

A második negyedévben az építőipar termelői árai 9,3 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva és 3,7 százalékkal az előző negyedévhez mérve.