Hétfőn az ország nagy részén folytatódik a kora tavaszt idéző időjárás délen több, északon kevesebb napsütéssel. Északon, északnyugaton lehet tartósan párás, ködös, nyirkos, ezáltal hidegebb az idő, itt szitálás előfordulhat. A Dunántúlon és a Duna mentén többfelé élénk, erős lehet a déli-délnyugati szél. A maximumok 11-17 fok között alakulnak - írja az előrejelzésében az Időkép.

Kedden még többfelé lehet párás, ködös a reggel, majd napközben egy hidegfront hoz felhős, borongós, időt. Ekkor még csak néhol, estétől északnyugat felől elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati szél több helyen megélénkülhet. Napközben 7-13 fokra van kilátás.

Szerdán még az északkeleti tájakon eshet néhol, az ország többi részén viszont napos időre van kilátás. A légmozgás gyenge, mérséklet lesz. Kora délután 5-11 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma napközben az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a fővárosban és környékén csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Vasárnap naplemente után az ország északi megyéiben kiterjedtebb területen számíthatunk köd kialakulására.