Az utóbbi napokban korlátozni kellett a Kifli.hu-n az elérhető házhozszállítási időpontok számát, mivel jelentősen csökkent a cég futárállománya a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), vagyis a kataszabályok változása miatt - mondta Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezető igazgatója a Facebookon megjelent videóüzenetében.

Kiderült, hogy az utóbbi napokban jóval nehezebben lehetett az élelmiszer-házhozszállítással foglalkozó webáruházban aznapi szállítással időablakokat foglalni.

Augusztus 31-e előtt a Kifli.hu-nál 350 futár dolgozott. A kormány döntése szerint szeptember 1-től a futárok már nem katázhatnak. Klekner Péter kiemelte, 60 futár élt azzal a lehetőséggel, hogy alkalmazotti jogviszonyban folytatja a munkáját náluk, de a futárállomány jelentős részét újra kell toborozni, és az új kollégákat be is kell tanítani.

Jelenleg akár 150 futárt is fel tudnának venni

- írták a Napi.hu-nak.

Az ügyvezető igazgató elmondta: az a cél, hogy a szolgáltatás minőségét minél hamarabb ugyanarra a szintre hozzák fel mint, amit a vevők korábban megszoktak. Az ügyvezető a vásárlóktól elnézést és türelmet kért.

A betanítás 2-3 munkanapot vesz igénybe. Elméleti és gyakorlati oktatás is kötelező, az első futárkörön pedig még trénerrel dolgoznak az új futárok. Az alkalmazotti jogviszonyban kiszállított címenként nagyságrendileg 1000 forint nettó fizetésre számíthatnak a futárok - írták megkeresésünkre.

A Kifli.hu Shop Kft. 2020-ban 14 milliárd forint árbevételt ért el, a 2019-es 1,2 milliárd forint után.