Az előttünk álló hét első felében még nem várható számottevő változás időjárásunkban, bár már frontok közelítik meg a Kárpát-medencét. Így nagyobb részt továbbra is napos, száraz időre van kilátás, de elszórtan már zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat.

A csapadék valószínűsége pénteken nő meg, amikor egy markáns front éri el térségünket. A csapadék mennyisége a hét végéig összességében többfelé meghaladhatja a 10-15 mm-t.

A jellemzően mérsékelt légmozgás szerdán és csütörtökön a front előtt délnyugati irányból megélénkül, majd pénteken északnyugatira fordul és helyenként megerősödik.

A levegő páratartalma napközben 50 százalék alá csökken, pénteken, a felhősebb, csapadékosabb időben várhatók ettől magasabb értékek.

A hőmérséklet csütörtökig még alig változik az eddigiekhez képest, jellemző lesz a nagy napi hőingás, a minimum értékek 10 fok körül, a „fagyzugos” területek kivételével kevéssel 10 fok fölött, míg a maximumok 25-30 fok között várhatók.

A pénteki front lehűlést is hoz, a maximumok a hét végére mintegy 5 fokkal esnek vissza, és az éjszakák is hűvösebbek lesznek a derült részeken - derül ki az előrejelzésből.