"A nyerőgépek rohamosan megfogyatkoztak az országban, az adóemelés előtt, 2011. harmadik negyedévének végén még több mint 22 ezer automata működött, januárban alig több, mint hatezret regisztrált az adóhatóság, március elejére azonban ez a szám négyezerre csökken" - fejtette ki a lapnak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnöke. Hozzátette azt is, hogy a pénznyerő ágazatban nagy a bizonytalanság, mert még mindig nem készült el az a végrehajtási rendelet, amely az új szerencsejáték törvényhez kapcsolódna.

"Akik szüneteltetésre kényszerültek, azért aggódnak, hogy mikor tudnak újra üzemeltetetni, akik néhány géppel a piacon maradtak, azok azért aggódnak, hogy meddig tudják még a veszteségeiket finanszírozni" - magyarázta az MSzSz elnöke.

Az elmúlt évben az adóhivatal játékadó-számlájára 62,465 milliárd forint folyt be, valamivel kevesebb a 2010. évi 62,689 milliárd forintnál - írja a lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatására hivatkozva. A lap azt írja, hogy az idei első adatokat csak márciusban hozza nyilvánosságra a NAV, de valószínűsíthető, hogy a nyerőautomaták drasztikus csökkenése miatt az adóemelés végül adóbevétel-kiesést okoz majd.