A tervek szerint új ipari park, egyben logisztikai központ létesül Érd és Budafok határában – jelentette be Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára egy csütörtöki sajtótájékoztatón. 

A projektben egy 68 hektáros területet építenének be, amelynek kétharmada Érdhez, egyharmada pedig Budafokhoz fog tartozni

Az elképzelések alapján magántőkéből 224 ezer négyzetméternyi csarnok és raktár épülne, így 2000-nél több munkahely létesülne.

A becslések szerint 40-50 milliárd forint fejlesztéssel létesülne az ipari park, amelynek jelentős része a logisztikai ágazatot érintené. A kormány a szükséges hatósági engedélyezést felgyorsítja, így két-három éven belül létrejön a beruházás

– jelentette ki Nagy Ádám, a GFM ipari ügyekért felelős helyettes államtitkára. 

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője elmondta, hogy bár a város jó adottságokkal rendelkezik, helyiadó-képessége alacsony, így az önkormányzatnak az élet minőségét javító fejlesztésekhez többre lenne szüksége.

A tervezett beruházás magasabb bevételt biztosítana az önkormányzatnak, és lehetőséget adna a lakosoknak, hogy helyben dolgozzanak.

 

 

 

A Dunántúlon húzták fel Közép-Európa második legnagyobb magánlőterét

A lövöldözni vágyók Mekkájában 400 méterig is lehet tüzelni, amihez korábban Szlovákiába kellett utazni. Bővebben --->