A Dunakeszi Diáknegyed fejlesztését az ország eddigi legnagyobb középiskolai beruházásaként emlegetik. A terveket 2020 májusában mutatták be, az építkezéssel kapcsolatban 2022 januárjában született kormánydöntés, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2024 szeptemberében indul el benne az oktatás – írta az Index.

A kivitelező beszámolója szerint a Dunakeszi északi határán 13 hektáron épülő diáknegyed létesítményeinek többsége már 70-90 százalékos készültségi fokon áll – közölte minap az Építészfórum.

A projekt részeként a következő új épületeket hozzák létre: 

  • IV. Béla Király Gimnázium (20 tanterem),
  • VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola (26 tanterem), 
  • az oktatási intézményekhez kapcsolódó, azokból megközelíthető, összesen 2500 négyzetméter alapterületű két tornacsarnok, 
  • 1500 adagos konyha és étkező, 
  • közel ötezer négyzetméter alapterületű, úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas uszodakomplexum. 

Kialakítanak továbbá két szabadtéri sportpályát futókörrel, belső udvarokat és zöld pihenőszigeteket a diákok és a dolgozók számára. 

A fejlesztéshez kapcsolódóan belső úthálózat, 300 férőhelyes parkoló, bekötő út és buszmegálló is készül, az uszoda előtti közpark, az iskola körüli területek pedig nyilvánosan látogathatók lesznek.

Néhány napja a WHB Group a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a vártnál jobb ütemben zajlik a kivitelezés.

Korábban az átadás céldátumaként 2024 júniusát jelölték meg, és a gimnáziumi tanév kezdeteként is a 2024/2025-ös tanévre tervezett indulással számolnak.

A Dunakeszi Post információi szerint a beruházás teljes egészében központi állami támogatásból valósul meg, tekintettel arra, hogy az Európai Unió nem ad hozzá forrást.