A Buzsákon megépült lőtéren a hétvégén már négynapos versenyt rendeztek. A 14 hektáros, 31 lőállásos versenyhelyszínre kétszáznál is több sportlövő látogatott el, de a tulajdonos szerint hamarosan több mint 1400 sportlövő hódolhat majd egyszerre kedvenc sportjának. 

A komplexum a régióban egyedülálló, de Közép-Európában is a második legnagyobb magánkézben lévő lőtér.

Kép: Youtube

Ezzel a lőtérrel egy régi, nagy álmom valósult meg – mondta el a SONLINE Somogy Vármegyei Hírportál érdeklődésére Kara Norbert, a lőtér tulajdonosa:

Építettünk a közelmúltban 23 rövid pisztolypályát, amik 30,35 és 55 méteresek. De vannak hosszú puska pályáink, amiből Magyarországon tényleg nincsen sok, ezek 400, 200, 160, 100 és kettő szélesebb 55 méteres, ami futóvadlövészetre, és koronglövészetre is alkalmas.

 

A Lengyeltótit Buzsákkal összekötő útról is jól látszanak az új lőtér golyófogó dombjai, melyek hatalmas területen helyezkednek el. A munkák azonban még koránt sem fejeződtek be, a tereprendezés, a parkosítás még hátra van csak úgy, mint az infrastruktúra további fejlesztése. 

Nem egyszerű ma Magyarországon ilyen lőteret engedélyeztetni. Kara Norbert szerint nagyon sok munka, utánajárás, vizsgálat és papírmunka kellett ahhoz, hogy minden szakhatóságtól megkapják az engedélyeket. A lőtér tulajdonosa elmondta azt is, hogy 2026-ban a buzsáki lőtéren rendezik majd meg a dinamikus IPSC szakág pisztolyos Európa bajnokságát. Arra a versenyre már most több mint ezerötszáz sportlövőt várnak Európa majdnem minden országából.