A magyar lakosság 64 százaléka nem változtatna korábbi úticéljain, a megkérdezettek 24 százaléka többet utazna belföldön, mint korábban, és csak 8 százalékuk tervez több külföldi utat 2023 nyarán – közölte a Budapesti Gazdasági Egyetem.

Az intézmény kereskedelmi, vendéglátóipari és idegenforgalmi kar turizmus tanszékének felmérése kiderítette, melyek a legvonzóbb úti célok és változtatnak-e utazási szokásaikon a magyarok.

Felújították a magyar strandok kétharmadát, és újak is nyíltak

A szinte egész évben üzemelő fürdők mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően ezek kétharmada kínál minőségibb vendégélményt a pihenéshez - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Bővebben>>>

Balaton, az örök szerelem

A felmérésből kiderült, hogy a Balaton ezen a nyáron is kitüntetett úticélnak számít.

Tízből kilenc magyar járt már a Balatonnál, amely elsősorban továbbra is a nyári utazások célpontja.

  • A megkérdezettek 37 százaléka nem változtat az utazással összefüggő kiadásain,
  • 30 százalékuk viszont nagyobb összeget fordít az utazásra.
  • A válaszadók 57 százaléka nem tervezi, hogy változtat utazási gyakoriságán, azok, akik mégis, inkább kevesebbszer kelnek útra.

Az utazások hossza jellemzően nem változik, a szokásosnál rövidebb utazást a magyarok kevesebb mint harmada tervez.

Kikeltek magukból a Balaton-környéki önkormányzatok: hiába igyekeznek megmenteni a tavat

A Belügyminisztériumhoz fordult a Balatoni Szövetség, miután az Országos Vízügyi Főigazgatóságot hiába kérte, hogy ne eresszék le a Balaton vízét. A vízügyi hivatal ugyanis válaszra sem méltatta a megkeresést. Bővebben>>>