A fúzióhoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás sikeresen lezajlott. Május 1-jétől az MBH Bank szolgáltatásai már zavartalanul működnek, május 2. reggel óta pedig a bankfiókok is a szokásos nyitvatartás szerint várják az ügyfeleket.

Ezzel lezárult a Magyar Bankholding keretében több mint két éve tartó fúziós folyamat, amely révén létrejött Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete.

 

  • Az MBH Bank jelenleg mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki.
  • Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot.
  • A banknál elhelyezett betétállomány 6500 milliárd forint, míg a bruttó hitelállomány 5000 milliárd forint felett alakul.

 

Az egyesülést követően az ügyfelek fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya és hitelszámlaszámai nem változnak, és a használatban lévő, érvényes bankkártyák is ugyanúgy használhatók.

 

Jön a bankfúzió, mi a teendő?

Május első napjával elérkezik a Takarékbank és az MKB Bank egyesülése, onnantól már Magyar Bankholding néven szerepel az intézmény. Az átállásról, amely nem ad különösebb feladatokat az ügyfeleknek, sajtóbeszélgetés keretében számoltak be, a tudnivalókat ismertetjük. Bővebben>>>

Új néven futnak tovább a szokásos szolgáltatások

A megszokott banki elektronikus csatornák – a megszűnő Takarék Videobank kivételével – változatlan szolgáltatásokkal, de új elnevezésekkel és arculattal működnek tovább. A megkötött személyi kölcsönök, jelzáloghitelek, folyószámlahitelek és babaváró hitelszerződések az eredeti szerződési feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább.

Az egyesült hitelintézet 2023. május 1-jével egységes márkanévvel és arculattal kezdte meg önálló működését.

Májustól elindult a teljes bankkártya-portfólió cseréje is: 25-féle dizájn készült, a csere pedig fokozatos lesz, a kártyákat lejáratkor váltja át megújult arculatúra a hitelintézet.