Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást 2023. július 23-án vasárnap megrendezi.

El kell halasztani a Balaton-átúszást a szombati zivatarveszély miatt

A várható bizonytalan időjárás miatt teszik át az időpontot. Bővebben >>>

Milyen időre számíthatnak a versenyzők?

Az úszás kezdetén gyenge, vagy mérsékelt (10-20 kilométer per órás) változó irányú légmozgás várható. A délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 kilométer per óra körül) a szél.

Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 centiméter hullámmagasság) kialakulhat.

 

  • Túlnyomóan napos száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani.
  • A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul.

 

A szervezők a visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudnak új nevezéseket fogadni, ezért az online nevezést mindhárom versenyszámra megnyitják, de az legkésőbb szombat délelőtt 10 órakor újra lezárásra kerül.

Az eseményen helyszíni nevezés egyik versenyszámra sem lesz.

Féláron lehet utazni a Balaton-átúszásra

A Balaton-átúszáshoz 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket. A visszautazáshoz a menetjegyet a rendezvény helyszínén érvényesíteni kell. Bővebben >>>