Az intézmény alapító igazgatója, Piltman Miklós elmondta, hogy egy év alatt épült meg a jelenleg 26 tanulót oktató, 563 négyzetméteres ács képzőközpont mintegy 240 millió forintból, melyből 146 millió forint állami támogatás.

Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter az egész régió sikerének nevezte a képzőközpont létrejöttét, amelynek küldetése, hogy megtörténhessen a generációváltás a szakmában.

Olyan vállalkozók dolgoznak a térségben, akiknek nem csupán a magánjavak gyarapítása számít, hanem a közjót is szem előtt tartják, így valósulhatott meg a képzőközpont – fogalmazott a miniszter.

Az állami támogatás mellett szükség volt az önkormányzat által biztosított segítő keretre valamint azokra a fiatalokra is, akik fogékonyak a szakma iránt.

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a 2019-ben született szakképzési törvény nyomán megújulhat az ágazat, ehhez azonban a vállalkozók akarata elengedhetetlen.

törvény az államtitkár szerint jó keretet ad a változtatáshoz, melynek során az elavultat felváltja az újszerű, korszerű tartalom.

Mint mondta, az ágazati képzőközpontok által erősödik a duális képzés, fontos változásnak nevezte, hogy a tanulók munkaszerződéssel dolgoznak a vállalatnál a képzés égisze alatt.