A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Gazdaság-újraindítási Alapba tartozó Gazdaság-újraindítási programokból 2 milliárd 442 millió forintot csoportosított át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részére. A nagyobb rész beruházásra, míg 171 millió dologi kiadásokra fordítható.

A Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 898 millió forinttal csökkent. Ebből legtöbbel, 970 millióval a közérdekű vagyonkezelő alapítványok részesültek. Az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok támogatására 500 millió, a kulturális örökségvédelmi, világörökségi törvényből adódó és nemzeti emlékhelyekkel kapcsolatos feladatokra 447 millió, míg a nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatására 424 millió forint fordítható.

Végül a Gazdaság-újraindítási Alap részekét tervezett, a 2019-2027 közötti idegen nyelvi stratégia megvalósítására szánt 8 milliárd 601 millió forint átkerült a köznevelési intézményeket irányító Klebelsberg Központhoz.

A Népszava 2020 júniusában írt az idegen nyelvi stratégiáról az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) válaszok alapján. "Noha továbbra sem nyilvános a kormány részletes idegennyelvi stratégiája, az biztos, hogy három elemből áll. Az első a középiskolásoknak szóló két hetes külföldi nyelvtanulási program, ami idén indult volna, de a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A második egy ugyancsak két hetes célnyelvi továbbképzés a nyelvtanárok számára. A harmadik elemet az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) idegen nyelvi tantárgyainak átdolgozása során hajtottuk végre" – írta az Emmi.

A határozat kitér arra is, hogy az Országos Széchényi Könyvtár részére még 2017-ben biztosított 250 millió forint nem ez év június 30-ig, hanem az év utolsó napjáig használható fel.