Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felületkezeléssel foglalkozó Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű telephelyfejlesztést hajt végre Székesfehérváron - közölte a cég az MTI-vel. A beruházáshoz a társaság 361,43 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében.

A fejlesztés révén lehetőség nyílik a Magyar Tudományos Akadémiával történő együttműködésre, és egy Európában teljesen egyedülálló, környezetbarát pácolási eljárás megalkotására. Mindezeken felül az összegyűjtött öblítővizet a jövőben a kifejlesztendő technológiai öblítővíz-kezelő berendezéssel tisztítják, ezáltal csökkentve az üzem szennyezőanyag kibocsátását, illetve az ártalmatlanítással járó költségeket.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat kilenc munkahelyet tud megőrizni, és további négy új munkahelyet teremt. A nyilvános adatok szerint az Alba-Kor Kft. a 2020-as üzleti évben 250 millió forintos nettó árbevétel mellett mintegy 116 millió forint nyereséget könyvelt el, míg 2021-ben 334 millió forintnyi nettó árbevételhez közel 204 millió forint adózott eredmény társult.