A dél-koreai rendőrség őrizetbe vett egy brit férfit, aki hétfőn biztonsági segédeszközök nélkül próbálta megmászni a világ ötödik legmagasabb épületét, a 123 emeletes szöuli Lotte World Towert – írja a The Guardian.  

A Csoszun Ilbo című dél-koreai újság által George King-Thompson néven említett 24 éves, rövidnadrágot viselő férfit több mint egyórás mászás után, a toronyház 73. emeleténél tartóztatták fel a hatóságok, majd arra kényszerítették, hogy szálljon be egy karbantartó kosárba, és belépjen az épületbe, amelynek lábánál eközben rendőrök és tűzoltók gyülekeztek.

A férfit 2019-ben már letartóztatták és börtönbe is került, mert megkísérelt felmászni a legmagasabb londoni felhőkarcoló, a Shard oldalán.

A szöuli Lotte World Tower megmászásával 2018-ban a „francia Pókemberként” is emlegetett Alain Robert is próbálkozott, ám félúton fel kellett hagynia a kísérlettel, mert az épület biztonsági őrei közbeléptek.

Bombaformában mászott a 60 éves francia pókember

Alain Robert 60. születésnapját azzal ünnepelte tavaly szeptemberben, hogy egy 48 emeletes párizsi felhőkarcolót mindenféle biztonsági felszerelés nélkül mászott meg. Kötél és heveder nélkül kezdett neki az üzleti negyedben található Tour Total Energies felhőkarcolónak.

Azt az üzenetet akarom közvetíteni mindenki felé, hogy 60 évesnek lenni nem a világvége. Még mindig sportolok, aktív életet élek, és mesés dolgokat csinálok

– nyilatkozta a Reutersnek.

A férfi, mikor felért a torony legtetejére, magasba emelte a karját, de sikere nem tartott sokáig, mert letartóztatták. A francia Pókember már több alkalommal megmászta a Tour Total Energies-t, de ezúttal mindössze egy órába telt, hogy felérjen a csúcsra.