A sportág legnagyobb sztárja vasárnap legyőzte a vb-címvédő belga Luca Brecelt a sanghaji viadal döntőjében, majd váratlan bejelentést tett. „Odaadom ezt a kupát egy barátomnak, aki egy klubot nyit a városban, úgyhogy ez a trófea itt marad Kínában” – jelentette ki a 47 éves klasszis.

Ronnie O'Sullivan közölte, egyáltalán nem kötődik a trófeákhoz, van, amit pénzzé tett, és még a dákóitól és a versenyöltözékeitől is meg akar válni – számolt be a Reuters.

Gyakran elajándékozom a díjaimat, több haverom is kapott belőlük, de volt, hogy egy gyereknek adtam a nézőtéren. Az a célom, hogy 70-80 éves koromra ne legyen semmi olyan emléktárgyam, ami a sznúkerrel kapcsolatos.

 

A sok szakértő által minden idők legjobbjának tartott O'Sullivan – aki 16 évesen állt profinak – számos rekordot tart a sportágban:

  • 31-szer szerepelt vb-n;
  • ő a legidősebb világbajnok;
  • 39 rangsoroló tornát nyert;
  • több mint 1100 darab százas bréket lökött;
  • 15-ször ért el kuriózumnak számító maximum bréket;
  • és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék.

A korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő klasszis életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, szakkommentátorként is dolgozik, és 2016-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje tisztikeresztjét.

Ronnie O'Sullivan az elképesztő eredményeinek dacára gyakran gyűlölet-szerelem viszonyban volt a sportággal.

 

Új fizetési csúcstartója lett az NFL-nek

A Cincinnati Bengals irányítója felfoghatatlan mennyiségű pénzt fog hazavinni, ezzel innentől ő a liga legjobban kereső játékosa. Bővebben --->