Kazincbarcika új sportlétesítményének uszodai részét nagyjából egy éves kivitelezés után, 2024-ben vehetik birtokba a pihenni és sportolni vágyók – derül ki a Magyar Építők cikkéből.

A Csónakázó-tó mellett a 3H Építészeti Iroda tervezett komplexumot, melyhez egy jégcsarnok és egy uszoda is tartozik majd. A tervek szerint a jégcsarnok a patakkal párhuzamos, egy szinttel a földbe süllyesztett, míg az uszoda az úttal egy síkban áll, így pazar kilátást nyújt az előtte elterülő Csónakázó tóra.

A beruházás bruttó 6.6 milliárd forintba kerül, és összesen: 8264 m2 összes hasznos alapterülettel valósulhat meg két ütemben.

Az első ütem kiépítése már folyamatban van, ennek során hamarosan elkészül az uszoda teljes épületszerkezete, az 50 méteres, nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas, FINA előírás szerinti szabványoknak megfelelő, feszített víztükrű úszómedencével, a 250 fős, fix ülőhelyes, fedett lelátóval, valamint a kapcsolódó gépészeti és elektromos kialakítással, de ebben az ütemben elkészülhet az együttes ellátásához szükséges parkoló is.

A második ütemben jön a szakipari és környezetrendezési munkák elvégzése, valamint a kültéri medence kivitelezése. Lesz majd

  • egy 50 méteres úszómedence,
  • 15 méteres tanmedence,
  • pezsgő- és meleg vizű medence,
  • merülőmedence,
  • és egy 33 méteres kültéri úszómedence is.

Kazincbarcika színei az épületen is visszaköszönnek: az együttes neutrális burka a „színes városhoz” koncepcióhoz kapcsolódó belsőépítészeti elemeket rejt majd, ami a nagy megnyitásokon, az üvegfalakon és a lamellákon át kiszűrődik a külső térbe is – írja a szakportál.