MotoGP azt írja honlapján, hogy a Dorna Sports a Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) együttműködése nyomán hamarosan visszatérhet Magyarországra, amelyhez a közeljövőben két helyszínt is vizsgálnak: a Hungaroringet, továbbá a nemrégiben átadott Balaton Park Circuit-et.

A megállapodás célja, hogy a Balaton Park először a 2024-es Superbike-világbajnokság naptárába kerüljön bele, majd a következő szezonban a MotoGP tartalék helyszíne legyen, mielőtt a 2025-től a gyorsaságimotoros-világbajnokság helyszíne lesz.

A Superbike-világbajnokság mindehhez annyit tesz hozzá, hogy „nagyon hamarosan″ bekerülhet a versenynaptárba Magyarország.

Pályára álltak a magyarok

A tavasszal átadott balatonfőkajári Balaton Park Circuit-et magánpénzből építették, az elmúlt 15 év egyik legmodernebb közép-európai létesítménye, melyet ráadásul magánpénzből építettek. A beruházók szerint a pálya Forma-1-es versenyekre is alkalmas, a sajtó figyelmét azonban mégis elkerülte

2020-ban kormányzati projektként már meghirdették, hogy Hajdúnánáson MotoGP-pálya épül. Eredetileg 2023-ban rendezték volna meg az első futamot, de a tavaly őszi kormányzati megszorítások részeként a 65 milliárd forintos projektet felfüggesztették.

Ami pedig a mogyoródi Hungaroringet illeti, 2026-ig ez is megszépül, és 2032-ig biztosan itt tartják a Forma-1 magyar nagydíját.