A Facebookot üzemeltető Meta hivatalosan is megerősítette, hogy még a merénylet napjának estéjén törölte a támadó 71 éves lévai író profilját. Ezen felül pedig arról tájékoztatta a szlovák hatóságokat, hogy együttműködik velük. A vállalaton túl ezt a szlovák médiafelügyelet is megerősítette – írja az Infostart.

Mint ismert, május 15-én négy lövés érte egy kihelyezett kormányülés után Robert Fico szlovák kormányfőt. A kormányfő állapota napokig súlyos volt, számos műtéten is átesett, de már túlvan a legrosszabbon.

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy kivizsgálják, voltak-e bűntársai az elkövetőnek, továbbá tagja volt-e olyan csoportnak, amelyben merénylet elkövetésére buzdították egymást a tagok. Hozzátette, szerinte valószínűleg voltak segítői Cintulának.

A 71 éves elkövető korábban egy bevásárlóközpontban dolgozott biztonsági őrként, íróként pedig három verseskötete jelent meg.

Ficót meglőtték, Putyin Kínában járt, Biden pedig vámokkal sorozta meg Pekinget

Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen merényletet követtek el, a politikus súlyos sérüléseket szenvedett, az orvosok órákon át operálták. Vlagyimir Putyin orosz elnök Kínába látogatott, Joe Biden amerikai elnök mindeközben büntetővámot vetett ki a kínai elektromos autókra, akkumulátorokra és napelemekre. Ezek voltak a hét legfontosabb külgazdasági és külpolitikai eseményei.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→