Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyi tárcavezető azt mondta, a létszámhiány nagyon nagy, sőt, kritikus. A nehéz helyzet azután alakult ki, hogy a múlt hónapban a belügyi szervektől ötezren távoztak.

Kolokolcev szerint mindent meg kell tenniük az orosz belügyi szerveknek, hogy az ezzel járó kockázatokat minimalizálják.

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelete szerint 2023. január 1-jétől a belügyminisztérium alkalmazotti létszámának el kellett volna érnie a 922 ezret, 2024-re pedig további 12 ezer emberrel, 2025-re még 4 ezerrel bővítették volna azt – számolt be a Meduza.

Oroszországban az egy főre jutó rendőrtisztek száma a világon az egyik legmagasabb.

A belügyminisztérium egy évvel ezelőtt az ukrajnai Herszon és Zaporizzsja területein hivatalokat állított fel, miután az orosz hadsereg megszállta azokat. Az ideiglenes hivatalokhoz tisztségviselők is érkeztek, hogy a helyi bűnüldöző szervezeteknek nyújtsanak segítséget. Az akkori közlemény szerint a két régió területi hatóságai alakulófélben voltak. Mindkét területen új közigazgatást is felállítottak.

A megszállt területeken a belügyminisztérium az orosz rendőri egység feladatainak nevezte meg a közrend és a közlekedésbiztonság biztosítását, a helyi rendőri erők létrehozásának támogatását, a nyomozati tevékenységet, az orosz személyi okmányok folyamatos kibocsátását, továbbá a szélsőséges megnyilvánulásokkal szembeni fellépést.

Szabadon keringtek az interneten a rendőrök adatai, súlyos a terrorfenyegetettség

Tiltakozást és felháborodást keltett az észak-írországi rendőrség berkeiben, hogy nyilvánosságra kerültek az interneten mintegy 10 ezer rendőrségi alkalmazott személyes és munkaügyi adatai. Bővebben--->